Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Zacznijmy zabawę~ ...(╯°□°)╯︵ ┻┻

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj

W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź...

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Kanada
Świeżak
Kanada

Male Liczba postów : 1
Stolica : Ottawa

W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź... Empty
PisanieTemat: W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź...   W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź... Icon_minitimePią Mar 08, 2013 5:59 pm

1. Nazwa państwa:
Kanada (ang. i fr. Canada)

2. Imię:
Matthew

3. Nazwisko:
Williams

4. Data urodzenia:
1 lipca (Rocznica proklamowania federacji)

5. Wygląd postaci:
Praktycznie niezauważalny chłopak o średnim wzroście. Posiada blond włosy długością sięgające do policzków z zakręconym loczkiem odstającym w dół oraz duże filetowe oczy, które zazwyczaj schowane są za parą okularów. Na drobnej twarzy zazwyczaj można zauważyć czuły uśmiech i dwa słodkie rumieńce. Zazwyczaj ubiera długą beżową kurtkę z kapturem, zielone wojskowe spodnie i wysokie brązowe buty. Jednak lubi też paradować w ciepłych bluzach lub sweterkach, jeansach, trampkach bądź adidasach. Zawsze ma przy sobie małego misia polarnego, który nazywa się Kumajirou. Kanada co chwilę myli jego imię, a sam mis nie pamięta, kto jest jego właścicielem.

6. Charakter postaci:
Jest to nieśmiały i skryty chłopak. Zawsze cierpliwie czeka na swoją kolej, która nigdy nie nadchodzi. Chętnie każdemu pomaga, o ile go zauważą...Tak, Matt jest zupełnie ignorowany przez wszystkich, jednak on się tym nie przejmuje. A raczej ukrywa cały żal i smutek w sobie. Często, gdy jest sam daje upust swoim emocjom i płacze. Tylko w ten sposób umie coś z siebie wyrzucić. Nikt nigdy nie widział jak się złości, czy też nie słyszał jak podnosi głos. Bardzo chciałby znaleźć przyjaciela, niestety jest zbyt nieśmiały. Nasz kochany Kanadyjczyk uwielbia słodycze, a w szczególności syrop klonowy. Potrafi też niesamowicie gotować i piec, ale się do tego nie przyzna, ponieważ jest też niezwykle skromny.

7. Relacje z innymi państwami:
Ameryka~ Kochany braciszek, z którym jest często mylony. Warto wspomnieć, że tylko z, nim Kanada się kłóci. Co prawda nawet nie podnosi głosu podczas sprzeczek, ale sam fakt pozostaje.
Francja~ Najukochańszy tatuś, który zawsze i wszędzie odróżni go od brata. Matt był pod jego opieka za czasów Nowej Francji. Gdy Nowa Francja zniknęła opiekę nad Kanadą przejął...
Anglia~ ...Właśnie on. Tata nr 2 cóż tu można powiedzieć. Lubi go i tyle, może ma mu trochę za złe ciągłe mylenie z bratem.
Kuba~ Kumpel można się z, nim pobawić i zjeść lody, jednak Matt zawsze wraca od niego z guzem na głowie. Tak, Kuba nienawidzi Ameryki, a że są podobni to mu się obrywa.

8. Dodatkowe informacje:
*Kanada ma najwyższy standard życie na świecie
*Liczba ludności jest mniejsza niż w Polsce … a powierzchnia kraju 30 razy większa.
*Kanadyjczykom zawdzięczamy: koszykówkę, telewizję, telefon, pralkę, zamek błyskawiczny
*Kanada słynie z produkcji sera.
*Kanadyjczycy nazywają swoją walutę The Loonie. Nazwa pochodzi od nazwy kanadyjskiego ptaka widniejącego na menatach.
*Klon, liść klonu to nieodzowny symbol Kanady.
*W Kanadzie każda prowincja ma swoją dewizę, którą umieszcza się na tablicach rejestracyjnych.
*W Kanadzie znajdziemy - polskie Kaszuby , Wilno i prowincję Kartuzy - to dzięki polskim imigrantom z 1858 roku
*Kraj jest dwujęzyczny obowiązuje język angielski i francuski.
*W Kanadzie bardzo przestrzega się dobrych obyczajów. Nie ma tam płotów ogradzających posiadłości, rzadko zamyka się drzwi na klucz, ale wszyscy wiedzą, że nie wchodzi się na teren posesji bez pytania
*Porządek ponad wszystko – w Kanadzie śmieci wystawia się raz w tygodniu przed i, wtedy są zabierane. Przed domami nie ma przepełnionych śmietników, czy walających się worków ze śmieciami.

North Korea is the best Korea
Mon Dieu
Powrót do góry Go down
ONZ
Organizacja Narodów Zjednoczonych
ONZ

Male Liczba postów : 65
Stolica : Wiele stolic.

W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź... Empty
PisanieTemat: Re: W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź...   W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź... Icon_minitimePią Mar 08, 2013 6:24 pm

Wszystko opisany w uroczo treściwy, acz niezbyt długi sposób~
Myślę, że akcepcik jednak się należy~ c:
Powrót do góry Go down
https://hetaworld.forumpl.net

W końcu nadeszła pora na moją wypowiedź...
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: Wszystko Ważne :: Karty postaci-
Skocz do: